INGYENES KURZUS VEZET BE A PSZICHOLÓGIA TUDOMÁNYÁBA

2023.10.31.
INGYENES KURZUS VEZET BE A PSZICHOLÓGIA TUDOMÁNYÁBA
Hogy dolgozik egy pszichológus? Honnan tudja, mit kérdezzen? Milyen kutatások állnak az életmódmagazinok cikkei mögött? – tudj meg többet a szakmáról ingyenes online képzésünkön! A november 13-án induló tanfolyamon a saját tempódban haladva nyerhetsz betekintést az emberi viselkedés és az érzelmek tudományos kutatásának eszköztárába.

„A pszichológia tudománya” című 5 hetes kurzuson a résztvevők bepillanthatnak a szakterület kulisszái mögé, és megismerkedhetnek a terület legfőbb módszereivel. Az ELTE saját, bárki számára elérhető oktatási platformjának (MOOC) köszönhetően

otthonról vehetsz részt egyetemi színvonalú előadásokon.

KIKNEK SZÓL?

A képzést elsősorban azoknak a középiskolásoknak ajánljuk, akik fontolgatják, hogy pszichológusi pályára lépnek és érdeklődnek a PPK budapesti vagy szombathelyi pszichológia alapképzése iránt. A tanfolyam ugyanakkor hasznos lehet bárki számára, aki többet szeretne tudni erről a tudományterületről.

TUDD MEG, MILYEN ESZKÖZÖKET HASZNÁL EGY PSZICHOLÓGUS! 

A kurzus oktatói bevezetik a résztvevőket a felszín alá: bemutatják munkamódszereiket, megmutatják, hogy néz ki egy kutatás és hogyan különíthetők el a tudományos és áltudományos hírek. Emellett felfedik a pszichológia tudományának kihívásait és jelenleg is zajló reformját. A modulok teljesítése tehát azoknak is segítség, akiket érdekel a pszichológia, de eddig nem tudták, nekik való-e ez a szakma.

TÚLÉLŐKÉSZLET AZ EGYETEMI TANULMÁNYOKHOZ

Ha pedig sikerrel felvételizel a PPK-ra, a kurzus elvégzésével magabiztosabban kezdheted majd az első évet, hiszen már ismerni fogod a szakkifejezéseket, és gyakorlatot szerzel a tanulási-jegyzetelési technikákból. Az oktatóktól ráadásul megtanulhatod, melyek a hiteles források, így a beadandóknál ezzel már nem lesz problémád.

A kurzus teljesítése ugyanakkor nem ad hivatalos képesítést, így nem jelent előnyt a felvételinél sem!

MENEDZSELD TE AZ IDŐDET!

A MOOC az ELTE saját nyílt online oktatási platformja, amelynek legnagyobb előnye, hogy kurzusai szabad időbeosztásban teljesíthetőek. A résztvevőknek ugyanis nem szükséges éppen akkor jelen lenniük, amikor az oktatónak. Vannak azonban határidők, amelyek megszabják az időbeli kereteket az interakciók és a teljesítés szempontjából.

A pszichológia tudománya kurzus minden héten új témát dolgoz fel, amelyhez kapcsolódóan a hallgatók feladatokat kapnak. A hetente néhány óra elfoglaltságot igénylő tanfolyamon feleletválasztós kvízeket és esszé jellegű feladatokat kell határidőre elvégezni.

TÉMAKÖRÖK

  • A pszichológia tudományának hatása a társadalomra
  • Az emberi működés az egyes pszichológiai irányzatok szerint   
  • A pszichológia különböző módszerei
  • Az eredmények felhasználása a gyakorlatban
  • A pszichológia hitelességi válsága, a tudományterület jelenlegi reformja
  • A tudományos kutatás folyamata, kutatási terv elkészítése

A KURZUS OKTATÓI:

Magyaródi Tímea, a Pszichológiai Intézet adjunktusa, a boldogságkutatás elismert hazai szakembere  

Nagy Tamás, a Pszichológiai Intézet adjunktusa, az ELTE Ígéretes kutatója – Open Science díj különdíjasa!

REGISZTRÁCIÓ: 

FONTOS: Javasoljuk, hogy a belépést követően adja meg az e-mail-címét  (Fiók/Beállítások/+E-mail menüpont), hogy elfelejtett jelszó esetén emlékeztetőt kaphasson. Ha nem állít be a fiókjához e-mail-címet, kérjük, jegyezze meg a kurzushoz tartozó felhasználónevét és jelszavát.

 

Segédletek a jelentkezéshez:

Regisztráció segédlet (képernyővideó)
Nyelvátállítás segédlet (képernyővideó)
E-mail-cím regisztráció segédlet (képernyővideó)