In memoriam

In memoriam

Herskovits Mária (1942-2021)

Életének 78. évében, 2021. április 4-én elhunyt dr. Herskovits Mária pszichológus, a magyar tehetséggondozás meghatározó alakja. Pályáját tanácsadó pszichológusként kezdte, majd többek közöttt alapítója és alelnöke volt az Európai Tehetséggondozó Társaság (ECHA) Magyar Tagozatának, tevékenykedett az MTA Pszichológiai Kutatóintézetében és a Fővárosi Pedagógiai Intézetben a Tehetséggondozó Központ vezetőjeként. 2009-ben megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét.

Herskovits Máriára Kissné Viszket Mónika emlékezik >>>

 

 

Sessler István (1949-2020)

Életének 71. évében, 2020. július 1-jén váratlanul elhunyt Sessler István, az ELTE PPK címzetes egyetemi docense. 1973-ban diplomázott a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. Elsősorban külkereskedelmi cégeknél dolgozott, de pályája kezdetétől vonzotta az oktatás. Az ELTE-n 2002 óta tanított, tantárgyát „Napjaink közgazdaságtana” címmel hirdette meg. A Zeneakadémia Baráti körének aktív tagja volt.

Sessler Istvánra Faragó Klára, a PPK professor emeritusa emlékezik >>>

 

 

 

Somogyi Mónika (1976-2020)

Elhunyt Dr. Safir Erika

2020. március 9-én elhunyt Somogyi Mónika, az Iskolapszichológia Tanszék korábbi munkatársa. Somogyi Mónika iskolapszichológusként kezdte pályáját, majd sok éven át volt odaadó oktató mind az iskolapszichológia mind a tanár szak területén. Elkötelezett volt a leendő tanárok és a már pályán levő kollégák magas színvonalú képzése iránt. Fontosnak tartotta, hogy ne csak napra kész tudás, de a gyakorlati készségek és előítéletmentes személélet területén is épüljenek tanítványai. Igényes volt a megkezdett kutatómunkájában is. Mindnyájan nagyon sajnáltuk, amikor a gyermeke váratlan betegsége miatt megszakította ígéretes oktatói és kutatói pályáját. A sors kevés időt adott neki, de egyetemi oktatóként és kollégaként is példát mutatott számunkra nyugodtságból, szakmai elkötelezettségből és kollegialitásból. Emlékét szeretettel és fájó szívvel őrizzük.

 

 

 

 

Safir Erika (1952-2019)

Elhunyt Dr. Safir Erika

Safir Erika klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, az ELTE PPK Pszichológiai Intézetének oktatója, karunk címzetes egyetemi docense eltávozott közülünk. Safir Erika több mint 30 évig volt az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, majd ezt követően a Klinikai Diagnosztikai Laboratórium munkatársa. Oktatóként részt vett a SOTE pszichoterapeuta képzésében, valamint karunk pszichológus mesterképzésében. Safir Erika – a fentiek mellett – évekig segítette az Életvezetési Tanácsadó munkáját számtalan ELTE-s hallgató és dolgozó mindennapjait könnyebbé téve ezáltal. Megbízható elméleti megalapozottsága és az ismeretek gyakorlati hasznosíthatósága oktatói és klinikai tevékenységében hozzáadott értéket képviselt, személyében nagyszerű oktatónkat, munkatársunkat veszítettünk el.