Illyés Sándor Emléknapok

a Tanszékalapító szemléletének és szellemiségének megőrzésére

Rendezvényünkkel az Affektív Pszichológia Tanszék elődjét, az ELTE Kísérleti Pszichológiai Tanszékét 1984-ben alapító Illyés Sándor szellemiségét kívánjuk megőrizni, emlékezve példaadó szakmai és emberi hozzáállására.

Illyés Sándor filozofikus mélységű gondolkodó volt, s emellett briliáns empirikus tudós is, például a biofeedback nemzetközi jelentőségű (és Magyarországon első) kutatója. Azon kevesek közé tartozott, akik még rohanó korunkban is „ráérősen”, alaposan meghallgatták kollégáik gondolatait, és felvállalták, hogy ha kell, éles kritikai megjegyzéseket is tegyenek. Átfogó tudása, bölcsessége egy pillanatig sem nyomasztóan, hanem mindig inspirálóan hatott környezetére.  A puszta tény, hogy figyelmével kitüntette a másikat, bátorító volt mindazoknak, akik élvezhették ezt a ma már egyre ritkábban tapasztalható elmélyültséget. Szakmai közösségünk örömmel hív mindenkit, aki nyitott legfrissebb eredményeink, felismeréseink, töprengéseink meghallgatására és megvitatására(!), mindezzel Illyés Sándor szellemiségének megőrzésére és továbbvitelére.

Rendezvényünkre várjuk mindazokat, akik őt ismerték, tisztelték, vagy az általa alapított tanszék (utódjának) hangulatát, „stílusát”, oktatóit kedvelik.

A 2024. évi rendezvény programja

2024. március 18 - március 22.
A rendezvény programja elérhető itt
 

Korábbi programok és életképek:

 

2023.03.09.