ELTE Szerencsejátékos Segélytelefon

ELTE Szerencsejátékos Segélytelefon

Az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék munkatársai 2013 óta Szerencsejátékos Segélyszolgálatot működtetnek, amely a szerencse- és videójátékkal összefüggő problémák, kritikus helyzetek kezeléséhez nyújt segítséget anonimitás és teljes titoktartás mellett.

A tanszék hosszú ideje foglalkozik viselkedési addikciók kutatásával. A szerencsejáték-függőség súlyos problémát jelent Magyarországon mind a függők, mind hozzátartozóik számára. Az általános segélyvonalak azonban nincsenek megfelelően felkészülve arra, hogy ellássák a társadalomnak ezt a szegmensét. A tanszék éppen ezért a téma kutatása mellett feladatának érezte, hogy a segítségnyújtás lehetőségeit is keresse, így született meg hét évvel ezelőtt a szerencsejátékos segélytelefon.

A beérkező hívásokat és e-maileket képzett szakmai stáb fogadja, melynek tagjai az ELTE pszichológia szak hallgatói, doktoranduszai vagy már végzett egykori diákjai. A tagok vizsgával záruló, 30 órás elméleti és gyakorlati képzésen vettek részt, és folyamatosan szupervízióban és továbbképzésben részesülnek.

A Segélyszolgálat információs vonala: 06 (1) 411-6778.

A tanácsadók hétköznapokon 15-19 óra között érhetőek el az alábbi telefonszámon:

06 (21) 262-0603

vagy Skype-on hanghívással, azonosító: ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálat.

Emellett biztosítanak tanácsadást e-mailen is: szerencse@ppk.elte.hu.