Beszámoló az első SZERVEZ@ konferenciáról

2023.06.15.
Beszámoló az első SZERVEZ@ konferenciáról

Az ELTE PPK Szervezet- és Vezetéspszichológia Tanszéke 2023 május 30-án megtartotta első SZERVEZ@ konferenciáját „Kihívások és válaszok” címmel. A konferencia során a tanszéki kollégák öt friss kutatást mutattak be az elmúlt évek szervezeti változásai és ezek hatásai kapcsán, továbbá alumni meghívott előadok és szintén alumni szakemberekből szerveződött két kerekasztalbeszélgetés érintette a kihívások és szervezeti megoldások témakörét.

Dr. Kiss Orhidea tanszékvezető megnyitó beszédét követőn a konferencia első blokkjában Dr. Kádi Anna a szervezeti változással kapcsolatos vezetői hiedelmek, vélekedések kutatásának eredményeivel vezette fel a rendezvény fő témáját. Ezt követte Szathmári Edit előadása, mely a vezetői szerepekben történő változásokat tárgyalta az elmúlt időszak krízisei fényében. Buzás Barnabás a távolléti munkavégzés alatt tapasztalt vezetői nyitottság véleménynyilvánításra kifejtett hatását mutatta be. Simon Adél Csenge a technostressznek a távmunkával való elégedettségre és a home office-ban végzett munka szándékára való hatását magyarázta saját modelljével. Dr. Frankó Luca a sérülékeny munkavállalók irodai térhasználata kapcsán tartott előadást.

A tudományos blokkot követte Dr. Neszményi Emil „Everest a mindennapokban” című másfél órás előadása, pontosabban az előadást az előadó a legutóbbi magyar hegymászás történései mentén gondolta újra. Előadása során saját felkészülését, útját, a kihívásokat keretezte úgy, hogy az előadás lényege jól tükrözze egy komoly fizikai és lelki megterheléssel járó megküzdés minden egyes kihívását, és az ezekre adott saját válaszait, összhangban a vezetéspszichológia által fontosnak tartott aspektusokkal. Őt követte Kinga Osova, aki rövid, de impozáns előadásával mutatta be coach és tréneri tevékenységét egy óceánjárón, és egy ott készült festménnyel színesítette a konferenciát.

A konferencia harmadik blokkjában két 45 perces kerekasztal beszélgetés zajlott le. A szervezet- és vezetőfejlesztő kollégák, mint Balázs Bernadett, Budai Szandra, Harkányi Judit, Kinga Osova, Pankucsi Zoltán és Schuszter Tamás Árok-Havai Dóra moderálásával beszélgettek a jelen szervezeti és vezetési kihívásairól. A második, HR-területen működő kollégák, mint Győri Kata, Harsányi Csenge, Kenyherz Viktória, Kécskei Viola és Nagy Borbála Fodor Miklós moderálása mellett osztották meg tapasztalataikat a közönséggel a HR-területet érintő kihívásokról és lehetséges megoldásokról.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani előadóinknak és a konferencia iránt érdeklődőknek, valamint a támogatóinknak, hogy jelenlétükkel és hozzáadott értékeikkel megtisztelték és támogatták rendezvényünket! Köszönettel tartozunk továbbá azoknak a kollégáknak, akik a konferencia szervezésében aktív segítséget nyújtottak! Reméljük, hogy találkozunk a második SZERVEZ@ konferencián!

A konferencián készült fotók megtekinthetők itt:

A konferencián készült fotók megtekinthetők itt:

0

/

0

0

/

0