A POLITIKAILAG INSTABIL TÁRSADALMAK PSZICHOLÓGIÁJA

2023.11.21.
A POLITIKAILAG INSTABIL TÁRSADALMAK PSZICHOLÓGIÁJA
A Kende Anna és Barbara Lášticová szerkesztésében megjelent The Psychology of Politically Unstable Societies c. kötet bemutatója a Kossuth Klubban.

A Routledge Kiadónál megjelent kötet a politikai pszichológia legfrissebb fejleményeit mutatja be, feltárva a politikai instabilitás hátterében álló pszichológiai folyamatokat és azokat a pszichológiai eszközöket és beavatkozásokat, amelyek magyarázatul szolgálnak a társadalmak visszatérő és közös problémáinak magyarázatára. A vezető nemzetközi kutatók által írt fejezetek olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint a politikai bizalom, az összeesküvés-elméletek, a tekintélyelvűség, a populizmus vagy a társadalmi előítéletek.

A kötetet kerekasztal-beszélgetéssel kísérve mutatják be a közönségnek. Az eseményen köszöntőt mond Aczél Balázs, az ELTE PPK tudományos dékánhelyettese. Előadást tart Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet igazgatója. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Kende Anna és Krekó Péter szerzők, az ELTE PPK Szociálpszichológia Tanszékének oktatói. A beszélgetés moderátora: Balázs Zsuzsanna, a Qubit újságírója.

A beszélgetést fogadás követi.

Időpont: 2023. november 24. 17.00
Helyszín: Kossuth Klub (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)

Adatkezelési tájékoztató

Facebook-esemény

A könyv a helyszínen kedvezményes áron megvásárolható.

 

Galéria az eseményen készült fotókról

Galéria az eseményen készült fotókról

0

/

0

0

/

0